5 stykker trækul

Kyoto februar 2013
 
Det er en underfundig verden vi lever i..fra Geishaer der helligere deres liv til samtalen og mandens verden til munke der river små sten i sirlige mønstre som får andre til at tænke over verdens sammensætning og finde vejen ind til den dybere filosofi..
Hvem startede dette med at rive sten,hvem var den første til at rive bunken ud i det første mønster..hvad hed han og havde han søskende ..var det medfødt eller var lige netop han en ener bag riven..hvem var den første til at beundre hans værk og hvornår tog tingene fart så hans ideer fik luft og i dag beundres af en hel verden..
ingen tvivl om at de sirlige mønstre grænser det perfekte,men hvad sker der når det perfekte er nået..så kommer morgendagen tordnene og river det hele Sønder med nye vinde..måske er det perfekte at glide ind i livet. - og stille glide ud når tid er..som det korte skvulp  bølgen giver når den slikker stranden
Lige netop her ved de fem stykker trækul er der så tilpas varmt at skuldrene løsnes..ude falder sneen i tykke tunge fnug skiftevis fulgt af en lun forårssol..5 glødende trækul og en dampene kop kaffe kan vække glæden under Noras sovevagt..
En bus fuld af smukke kimonoklædte kvinder stopper mindre end 15 meter fra de 5 stykker trækul.. På stavrende ben glider de over vejen og op mellem træerne i retning af templet og den overdådige omkransede park..hvordan de skal komme helskindede gennem perlestenene fra indgangen og de godt 500 meter til de lander i filttøflerne på templets brede gulve er et af livets store spørgsmål..alle der har gået i sandaler ved at findes der en' sten på en bred vej, vil den uanset hvor stor en bue man går udenom ,uværgeligt ende i den venstre sandal..og til klassisk kimonoføring høre et par klipklappere med bund af stenhårdt træ..
Tænker du Geisha er zen tror jeg du rammer ind i noget større ufatbart  som giver kvindelist en mystisk og dyb betydning som det virkelig kræver mandsmod at fatte..som jeg sidder vagt her ved de fem stykker trækul syntes jeg at kunne drage en lige linie til munken med riven..måske havde tingene set anderledes ud hvis han havde været gift med en smuk kvinde i kimono ??